Araştırma

Homo Luzonensis’lerde Kim?

Popüler bir evrim kitabını aldığınızda ilk cümlesinin “Bundan tam 7 yedi milyon yıl önce şempanze atalarımız evrilerek öninsanlar meydana çıktı.” Sonrasında ise der ki kitap, “bu atalarımız milyonlarca yıl içinde dünyaya dağıldı ve homo sapiens harici nesillerini devam ettiremedi.” Ve bunun da sonrasında, “Homo sapiensler mö 10.000.’yıla kadar tüm dünyaya yayılmıştı.”

Ama bu kitapların hiçbirinde Homo Luzonensis’den bahsedilmiyordu. Bu yeni öninsan türü, evrim algınızı değiştirecek.

Filipinler’deki bir mağarada bir Homo sapiens kuzeni bulunmuş.. Önceden bilinmeyen türler evrim anlayışımızı daha karmaşık hale getiriyor. Çünkü bu tür biraz garip bir tür.

İnsan evrim ağacına Filipinler’de bulunan bir tür ile, yeni bir aile katıldı. Homo Luzonensis kim? Ne diye karşımıza çıktılar.

Homo Luzonensis Kimlerdir? Amaçları nedir? Nereye varmak istemektedirler?

  • Kemikler 50.000 ila 67.000 yaşları arasındadır.
  • Homo luzonensis, kavisli ayak parmaklarına ve parmak kemiklerine sahipti ve bu da tırmanışın onlar için önemli olabileceğini gösteriyor.
  • Lakin araştırmacılar bunların ağaçlarda yaşamadığını ve dik yürüdüklerini söylüyor.
  • 1.2 metreden daha küçük olduklarını söylüyorlar.
  • Ve Homo Luzonensis bireyi taş aletler kullanmışlar.

Çalışmanın yazarlarından biri olan Florent Detroit araştırmacıların fosillerin en başından beri “alışılmadık” olduğunu fark ettiğini söyledi.

Kanada’daki Lakehead Üniversitesi’nde antropoloji doçenti olan Matthew Tocheri, keşfin önümüzdeki yıllarda “bol miktarda bilimsel tartışmayı” ateşleyeceğini söyledi.

Yani çoğu bilim adamı ve araştırmacı bu tür olayın alışılmadık olduğunu ve mevcut evrim karmaşasını daha da karmaşıklaştıracak olduğunu söylüyorlar.

Bu keşifle birlikte Homo Luzonensis’lerin adaya nasıl vardıkları bilinmiyor ve bu soru cevap arıyor.

Homo luzonensis, Homo erectus adlı erken bir türün yaklaşık 1,4 milyon ila 2 milyon yıl önce Afrika’dan dünyaya göç etmeye başladığı fikrine odaklanan bazı evrim teorilerine de meydan okuyor.

Ancak, son bulgular Homo erectus’un Afrika’yı terk eden dünyadaki ilk tek insan olamayabileceğini göstermiştir. Araştırmacılar, Homo luzonensis’in hangi soydan geldiğini ilk insanlardan hangisi olduğunu henüz belirlemedi.

Yani bu tür ile birlikte gelecek zamanlarda belki de öninsan türlerinden biri Homo Erectus’lar, Afrika kıtasından çıkan tür olmadığı açıklanacak. Ve bu gelişmede evrim algımızı değiştirecek. Zira pek bilinmeyen olaylar zincirinde bir zincirin hareketinin değişmesi ondan sonra gelen tüm zincilerin kaderini, hikayesini değiştirmekte. Aynı mantıklı Homo Erectus’un Afrika’dan çıkan ilk insan türü olmaması, dünyaya yayılmış insan türleri ile ilgili bazı algılarımızı değiştirebilir.

Related posts
AraştırmaUncategorized

Türkiye İllere Göre Vaka Sayısı

Türkiye İllere Göre Vaka Sayısı Datatay.com’un Twitter hesabında paylaştığı…
Read more
Araştırma

Programsız Site Engelleme

Bazı sitelerde geçirmemiz gerekenden fazla vakit geçiririz. Ve bağımlı olduğumuzu kabul…
Read more
Araştırma

Dünyanın En İyi 20 Futbol Derbisi

Hayatımızda toplam kaç futbol maçı izliyoruz? 10 – 100 – 1000 mi? Peki bunlardan…
Read more
Newsletter
Become a Trendsetter
Sign up for Davenport’s Daily Digest and get the best of Davenport, tailored for you.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir